Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de 18de eeuw, met gebouwen in wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse pannen); lage bakstenen stoel met gepikte plint. Rechthoekig, gedeeltelijk geplaveid erf.

Ten zuidoosten van het erf, stalvleugel van acht traveeën, met in de vijfde travee de inrijpoort; zes tussenstijlen en vier tussenstijlschoren (eerste travee, tweede ankerbalk; vierde travee, vijfde ankerbalk; zevende travee, zesde ankerbalk, achtste travee, zevende ankerbalk); links van de poort, varkensstal, rechts, voederhok.

Ten noordoosten, woonhuis van vier traveeën; drie tussenstijlen, hoekstijlschoren en vier zichtbare regels; twee rechthoekige kozijnen en een deur in de laatste travee. Tussen woonhuis en poortgebouw, voetgangersdoorgang onder zadeldak. In het verlengde van het woonhuis achtereenvolgens wagenhuis en vaarzenstal.

Aan de overzijde van het erf, koestal en paardenstal (lagere daknok) van vijf traveeën. Ten noordwesten, grote dwarsschuur van drie traveeën, met tussenstijlschoren tegen iedere tussenstijl; vier verborgen regels; rechthoekige poort aan de erfzijde. In de moestuin achter het woonhuis, bakhuis van twee traveeën, en waterput.