Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw met gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Ten oosten van het erf, hoog woonhuis (nok loodrecht op de straat) van zes traveeën in blauw overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen stoel. Bakstenen verbreding naar de achtergevel toe. Een deur, drie vensters en vier zolderluiken. Pannen beschieting van de zijgevels; stal onder lessenaarsdak, aanleunend tegen de linkerzijgevel, grotendeels versteend.

Tegenover het woonhuis, dwarsschuur met vernieuwde gevels van baksteen en twee poorten. Links tegen de voorgevel, varkensstal van twee traveeën onder lessenaarsdak. Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Recente, bakstenen stallingen ten noorden van het erf.