L-vormige hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Hasselt
Deelgemeente Stevoort
Straat Kozenstraat
Locatie Kozenstraat 46, Hasselt (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Hasselt (actualisaties: 27-09-2007 - 18-10-2007).
  • Adrescontrole Hasselt (adrescontroles: 09-11-2007 - 09-11-2007).
  • Inventarisatie Hasselt (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Hoeve op L-vormige plattegrond, uit de 19de eeuw, thans in twee woningen opgesplitst. Ordonnantie: woonhuis-haakse dwarsschuur en stal.

Woonhuis van vijf traveeën in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen, met stal in het verlengde (thans in baksteenbouw), als woonhuis aangepast. Zadeldak (Vlaamse pannen). Gepikte stijl- en (zes) en regel. Twee rechthoekige vensters, waarvan een beluikt bolkozijn; een deur en een staldeur. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel. Haakse dwarsschuur van drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen, op sommige plaatsen door cementblokken vervangen.

Bron: Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1981

Relaties

maakt deel uit van Stevoort

Stevoort (Hasselt)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.