Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw. Gebouwen gegroepeerd rondom de rechthoekige binnenkoer.

Hoofdgebouw met ordonnantie: schuurstal-woonhuis. Oorspronkelijk vijf traveeën (zes ankerbalken) nu zes (laatste travee woonhuis van cementblokken) onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen en mechanische pannen over de laatste travee). Stijl- en regelwerk met geelgekalkte lemen vullingen, op hoge bakstenen stoel (muurplaat onderdorpel der vensters). Elf gepikte tussenstijlen, twee hoekstijlschoren. Twee rechthoekige kozijnen in de vierde en vijfde travee. Rechthoekige schuurpoort in de eerste travee. Staldeuren in tweede en derde travee (gekoppeld met woonhuisdeur).

Tegenover het woonhuis, varkensstallen en bakhuis onder zadeldak (deels Vlaamse pannen, deels mechanische pannen); varkensstallen in vakwerk, bakhuis met bakoven van baksteen.