U-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

Hoeve op U-vormige plattegrond uit de 19de eeuw. Woonhuis ten zuidwesten van het erf. Zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met linkerschild.

Stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op bakstenen stoel en gepikte plint. Gepikte stijlen (zeven) en wandplaatschoor in de eerste trav. Drie beluikte vensters, waarvan een bolkozijn. Rechthoekige deur met gestrekt bovenlicht. Identieke deur en kleine raampjes in de achtergevel.

Ten noordoosten, dwarsschuur van twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijlen regelwerk met bakstenen vullingen op bakstenen stoel. Aangepaste poort. Ten zuidoosten, varkensstal van drie traveeën onder zadeldak. Stijl- en regelwerk met witgekalkte, bakstenen vullingen op gepikte plint.