Langgestrekte hoeve en herberg De Kroon

Beschrijving

Voormalige, langgestrekte hoeve en herberg, met kern uit de 18de eeuw(?), als gemeenteraadszaal gebruikt van 1830 tot midden 19de eeuw.

De bakstenen straatgevel en de verhoging van de twee linkertraveeën is vrij recent en dateert van de verbreding der straat, waardoor de hoeve met circa twee meter verkort werd.

Thans zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met linkerschild. Overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op bakstenen stoel. Aangepast venster en behouden, beluikt bolkozijn. Twee deurtjes. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de rechterzijgevel.