Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de 19de eeuw, het bakstenen gedeelte daterend van circa 1913. Gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), gelegen rondom het rechthoekig gekasseid erf.

Ten zuiden, getoogde inrijpoort in een risaliet met puntgevelbekroning; omlijsting van herbruikt materiaal.

Rechts hiervan, woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat). Gecementeerde plint. Getoogde vensters met arduinen lekdrempels, beluikt op de benedenverdieping. Getoogde deur. Links van de inrijpoort, stallingen. Achtergevels in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen.

Ten noordoosten van het erf, dwarsschuur van drie traveeën op zeer lage, bakstenen stoel. Pannen beschieting der rechterzijgevel.

Ten noordwesten, varkensstal van zeven traveeën in stijl- en regelwerk met lemen vullingen op verhoogde, bakstenen stoel. Zeven deurtjes. Drie linkertraveeën verhoogd (onder pannen zadeldak) met aangebouwde, open bergruimte.

Ten zuidoosten, bergplaats van twee traveeën, en bakhuis van twee traveeën. Stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen.