• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk een breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), met een 19de-eeuws uitzicht, doch waarschijnlijk oudere kern.

Neoclassicistisch getinte, gecementeerde lijstgevel, afgezet met licht uitspringende hoekpilasters met ingediepte schachten. Rechthoekige, gecementeerde vensters, oorspronkelijk beluikt, en in een vlakke omlijsting met smalle druiplijst op de eerste bouwlaag, een geprofileerde omlijsting met siersluitsteen en lekdrempel op consoles op de tweede bouwlaag. Rechthoekige deur in een vlakke, kalkstenen omlijsting op neuten; aansluitend, rechthoekig gewelfd gietijzeren balkon op zware consoles. Gevelbekroning door middel van een houten kroonlijst met tandlijstmotief. Zijgevel met aandaken en muurvlechtingen.