Kerkhofkapel ()

Op het kerkhof, nabij de inkompoort, is een kapel op rechthoekige plattegrond gesitueerd. Het is een eenbeukig bakstenen gebouwtje onder een gebogen zadeldak met leien, met op de top een eenvoudig kruis. De voorgevel van de kapel is volledig opengewerkt en afgesloten door een smeedijzeren hek. In het interieur is een groot kruisbeeld aanwezig.

• Onroerend Erfgoed Limburg, DL000284, Dorpskern Donk, beschermingsdossier (GYSELINCK J., 1985).
  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden van Jozef Jean François de Ferraris, opgesteld tussen 1770-1778, schaal 1:11.520

Auteurs:  Gyselinck, Jozef; Foubert, Annemie

Kapel op kerkhof bij kerk ()

Op het kerkhof, kapel op rechthoekige plattegrond; bakstenen gebouwte onder gebogen zadeldak (leien).

Mobilair: Gepolychromeerd, volks kruisbeeld.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda