Teksten van Kerkhofkapel

Kerkhofkapel ()

Op het kerkhof, nabij de inkompoort, is een kapel op rechthoekige plattegrond gesitueerd. Het is een eenbeukig bakstenen gebouwtje onder een gebogen zadeldak met leien, met op de top een eenvoudig kruis. De voorgevel van de kapel is volledig opengewerkt en afgesloten door een smeedijzeren hek. In het interieur is een groot kruisbeeld aanwezig.

  • Onroerend Erfgoed Limburg, DL000284, Dorpskern Donk, beschermingsdossier (GYSELINCK J., 1985).
  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden van Jozef Jean François de Ferraris, opgesteld tussen 1770-1778, schaal 1:11.520

Auteurs:  Gyselinck, Jozef; Foubert, Annemie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze pagina citeren als: Gyselinck, Jozef; Foubert, Annemie: Kerkhofkapel [online], https://id.erfgoed.net/teksten/170565 (geraadpleegd op )


Kapel op kerkhof bij kerk ()

Op het kerkhof, kapel op rechthoekige plattegrond; bakstenen gebouwte onder gebogen zadeldak (leien).

Mobilair: Gepolychromeerd, volks kruisbeeld.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze pagina citeren als: Schlusmans, Frieda: Kerkhofkapel [online], https://id.erfgoed.net/teksten/22451 (geraadpleegd op )