erfgoedobject

L-Vormig hoevetje

bouwkundig element
ID
22459
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22459
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoevetje, uit de 19de eeuw. Gebouwen in wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Woonhuis (nok evenwijdig aan de straat) van vier traveeën op een bakstenen stoel. Twee vensters, een klein venstertje en een deur in de straatzijdegevel; twee kleine venstertjes en een deur in de erfzijdegevel. Asbestplaten beschieting in de top der noordelijke zijgevel. Aangebouwde varkensstal van één travee onder lessenaarsdak tegen de zuidelijke zijgevel.

Ten zuiden, haaks tegen de oostgevel, aangebouwde stal van twee traveeën op een bakstenen stoel; een deur met zolderluik erboven. Bakoven en waterput ten noordoosten van het erf.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: L-Vormig hoevetje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22459 (Geraadpleegd op )