Boswachtershuisje en tuinierswoning

Beschrijving

Boswachtershuisje, uit de 19de eeuw, gelegen in het Vogelzang-bos. Ten zuiden, woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, kunstleien), gedateerd 1854 in een gevelsteen op de oostelijke zijgevel. Bakstenen gebouw, waarvan de gevel afgelijnd is door een dubbele, rechte muizentandfries; getoogde vensters, beluikt op de benedenverdieping, met een kalkstenen lekdrempel en mergelstenen sluit- en aanzetstenen; gelijkaardige deur. Zijgevels met muurvlechtingen.

Ten noorden, tegenover het woonhuis, stalschuur van twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een zeer lage bakstenen stoel; pannen beschieting der linker zijgevel, thans grotendeels verdwenen. Aangebouwde, lagere stal van twee traveeën ten westen; leembouw onder zadeldak (Vlaamse pannen); twee deurtjes en een zolderluik; houten beschieting der linkerzijgevel.

Tuinierswoning zoals de aangrenzende boswachterswoning.