Jachtwachtershuis

Behorende bij het kasteel van Terlaemen, en schuin tegenover het kasteel gelegen.

Woonhuis uit de 19de eeuw, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat, met een door een haag omgeven tuin ten westen, waarin zich een mooie treurwilg bevindt. Vier traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), met klokkenruitertje. Overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen, op een gepikte bakstenen stoel. Beluikte vensters. Onderkelderde opkamer en deur in de achtergevel. Beluikte vensters in de westelijke zijgevel.

Recentere bakstenen stal onder zadeldak (Vlaamse pannen), aanleunend tegen de oostelijke zijgevel. Langgestrekt dienstgebouw ten noorden van het woonhuis; zes traveeën onder zadeldak (mechanische pannen); overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een zeer lage bakstenen stoel en gepikte plint. Bakhuis in de vierde en vijfde travee.