Kapel van de Heilige Theresia van Lisieux

Beschrijving

Eerste kerk van Leopoldsburg, daterend van 1853, thans opgenomen in de kloostergebouwen der carmelietessen (eind 19de - begin 20ste eeuw).

Neoclassicistische zaalkerk van drie traveeën met koor van één rechte travee en halfronde sluiting. Alleen de voorgevel is zichtbaar: beschilderde baksteen, afgelijnd door beschilderde, Dorische pilasters, die een zwaar entablement met een bekronend driehoekig fronton dragen; gevelritmering door middel van rondbooglisenen, en rondboogvensters en het dito portaal in de spaarvelden; een zware waterlijst deelt de gevel in twee, en volgt het beloop der middenste liseen. Halfronde vensters in de zijgevels.

Interieur: vlakke zoldering op een omlopende keellijst.