Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Alleenstaand gebouw dat twee woningen bevat, en aan weerszij door tuinen geflankeerd wordt. Breedhuis verdeeld in twee enkelhuizen, zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw; empirestijl.

Gecementeerd en beschilderd bakstenen gebouw met licht verhoogde begane grond en beschilderde plint. Middenrisaliet van drie traveeën, gekorniste pui- en kroonlijst. De benedenverdieping is geritmeerd door een rondboogarcade met geprofileerde booglijsten op doorgetrokken imposten; verdiepte rondboogvensters en -deuren; de vensters zijn voorzien van een kalkstenen lekdrempel, de deuren van een hardstenen stoep. Licht getoogde bovenvensters met kalkstenen lekdrempels. Zelfde ordonnantie voor de zijgevels.