Pastorie van de Onze-Lieve-Vrouw Ten Hemel Opnemingparochie

Beschrijving

U-vormig complex uit de 19de eeuw, gebouwd rondom een rechthoekige binnenplaats, die door een laag muurtje en een ijzeren hek van de straat is afgesloten. Hoofdvleugel van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met houten dakkapel.

Gecementeerd bakstenen gebouw met een verhoogde begane grond. Rechthoekige vensters in een geriemde, gecementeerde omlijsting voorzien van een sluitsteen met diamantkopmotief; kordon vormende kalkstenen lekdrempels. Twee rechthoekige deuren met bovenlicht in een gelijkaardige omlijsting; kalkstenen steektrappen. Haakse bijgebouwtjes van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag; vensters zoals hoger beschreven. Links, voormalig koetshuis, waarvan de getoogde poort thans tot deur is omgevormd.