erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID: 22557   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22557

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Hoekhuis van het dubbelhuistype, uit de 1ste helft van de 19de eeuw, wat hoger gelegen ten opzichte van het straatniveau en voorafgegaan door een klein bordes dat via een trap vanaf de straat bereikbaar is, en links door een gietijzeren hek afgesloten wordt.

Vier traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerd bakstenen gebouw met gecementeerde en beschilderde gevels op een licht verhoogde begane grond. Geschilderde plint. Rechthoekige vensters, met luiken en lekdrempels op de benedenverdieping. Rechthoekige deur met bovenlicht. Zijgevels met aandaken en vlechtingen, waarvan de linker begroend met klimplanten.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22557 (Geraadpleegd op 31-10-2020)