Neoclassicistische dorpswoningen

Beschrijving

Enkelhuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan straat, Vlaamse pannen), opklimmend tot midden 19de eeuw (zie Poppkaart van 1860).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met muurankers op de begane grond, horizontaal gemarkeerd door de doorlopende arduinen lekdrempels van de bovenverdieping en de klassieke gevelbeëindiging met gelede architraaf en panelenfries. Gekoppelde risalietvormende deurtravee. Rechthoekige muuropeningen; vensters in geprofileerde, deuren in vlakke omlijsting. Nummer 1 en bovenverdieping van nummer 3 met rolluikkasten.

Auteurs: Steyaert, Rita