Dubbele dwarsschuur

Beschrijving

Dubbele dwarsschuur van zes traveeën onder wolfsdak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte lemen vullingen op lage bakstenen stoel met gepikte plint. Westelijke voorgevel met acht gepikte tussenstijlen, twee tussenstijlschoren (tweede traveeën, derde ankerbalk; vijfde travee, vijfde ankerbalk) en twee hoekstijlschoren. Twee rechthoekige, gekoppelde schuurpoorten in de derde en vierde travee. Twee zolderluiken in de noordelijke zijgevel.

Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda