erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID: 22577   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22577

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Hoeve, uit de 18de eeuw, met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis. Negen traveeƫn onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen), afgewolfd aan de rechterzijde.

Stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op een lage bakstenen stoel. Gerestaureerde voorgevel. Zeventien stijlen, hoekstijlschoor in de laatste travee, tussenstijlschoren in de eerste travee tegen de eerste tussenstijl, in de vijfde travee tegen de zevende tussenstijl, in de zevende travee tegen de negende tussenstijl, en in de negende travee tegen de twaalfde tussenstijl. Drie gerestaureerde, houten kruiskozijnen, een zolderluik en twee deuren. De schuurpoort is verdwenen.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22577 (Geraadpleegd op 25-11-2020)