Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Hoeve, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis. Acht traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op een zeer lage bakstenen stoel en gepikte plint. Aangepaste voorgevel met zes resterende ankerbalken. Twee vensters, deur, aangepaste stalpoort, en schuurpoort. Achtergevel: negen ankerbalken, tien tussenstijlen, tussenstijlschoren in de vierde travee tegen de vijfde ankerbalk en in de achtste travee tegen de achtste ankerbalk. Varkensstal onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen) tegen de rechtse zijgevel. Recent aanbouwsel tegen de linkse zijgevel. Ten westen bakhuis van één travee onder zadeldak (Vlaamse pannen). Twee wandplaatschoren.

Aanvullende informatie

Het oostelijke deel met garagepoort is een recente toevoeging in imitatievakwerk. Het interieur is wellicht verbouwd (plaatsbezoek 08/01/2016).