Gesloten hoeve en inrijpoort

Beschrijving

Hoeve met rechthoekig gekasseid erf. Verankerde baksteenbouw met verwerking van kalksteen, te situeren in de tweede helft van de 19de eeuw, 1900 en eerste helft 20ste eeuw.

Boerenburgerhuis met inrijpoort; zes traveeën van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen). Eerste vier traveeën uit de tweede helft van de 19de eeuw, twee laatste traveeën met inrijpoort gedateerd M.J. 1900 (sluitsteen). In de voorgevel, rechthoekige vensters met kalkstenen latei en lekdrempel, gietijzeren leuningen op de tweede bouwlaag. In de tweede travee, rechthoekige deur in een gecementeerde omlijsting met kleine hoekblokken. Erfzijdegevel met gelijkaardige ordonnantie, doch onbeschilderd; enkele vensters, en deur met oorspronkelijk houtwerk.

Ten noordoosten van het erf, stallingen met een twee traveeën woonhuisgedeelte links, onder zadeldak (mechanische pannen); rechthoekige muuropeningen (strek), waarvan enkele aangepast. Ten zuidoosten, dwarsschuur en stal onder zadeldak (mechanische pannen); een rechthoekige staldeur met zolderluik erboven (strek), twee halfronde venstertjes met roedeverdeling, en een getoogde poort. Ten zuidwesten, open karrenhuis onder pannen dak.