Oorspronkelijk een gesloten hoeve met rechthoekig erf, uit de tweede helft van de 19de eeuw, thans opgesplitst in twee woningen. Verankerde baksteenbouw met verwerking van arduin. Het erf is aan de zijde der dienstgebouwen volledig volgebouwd met recente bijbouwsels, en aan de straatzijde afgesloten door een muur met recent ijzeren hek.
Ten noorden van het erf, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (golfplaten), gedateerd 1859. Rechthoekige vensters met arduinen latei en lekdrempel; rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting. Zijgevels met aandak en vlechtingen. Links bijgebouw van één travee en één bouwlaag onder zadeldak (golfplaten), voorzien van twee rechthoekige, kalkstenen keldervensters, beluikte vensters als voor het woonhuis, en rondboogvensters in de westelijke zijpuntgevel. Laatst genoemde gevel met aandak, vlechtingen, schouderstukken en topstuk. Rechter gedeelte van de woonhuisvleugel met lagere nokhoogte; ongelijk aantal traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen); muuropeningen als voor het woonhuis.
Ten zuiden, stallingen van vijf traveeën met bakhuis van twee traveeën in het verlengde, onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd 1861 Op de sluitsteen van het gedicht rondboogvenster der westelijke zijgevel. Zijgevels met aandaken, vlechtingen en topstuk.
Ten oosten, langsschuur van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), op de sluitsteen der poort 1872 gedateerd. Bakstenen rondboogpoort met arduinen sluitsteen. Aandaken met vlechtingen en topstuk.
Ten noordoosten, buiten het erf, karrenhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen), in de westgevel voorzien van een poort onder houten latei, omgevormd tot deur.
Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)