Hoevetje en waterput

Beschrijving

Hoevetje op L-vormige plattegrond, met centrale waterput op het erf. Moes- en kruidentuin ten noorden, oosten en ten zuiden, boomgaard ten westen. Oorspronkelijk vakwerkbouw; woonhuis versteend tijdens de tweede helft van de 18de eeuw, dienstgebouwen circa 1910.

Woonhuis van vijf traveeën onder mank zadeldak (Vlaamse pannen); zuidelijke gerichte voorgevel in lichtblauwgekalkte baksteenbouw op gecementeerde plint; tulpvormige, gesmeed ijzeren muurankers. Drie beluikte, rechthoekige vensters met houten latei en onderdorpel. Rechthoekige houten deuromlijsting met gestrekte tussendorpel en classicistisch geïnspireerde bovenlichtvulling. Lage noordelijke achtergevel in overkalkt vakwerk.

Haaks op het woonhuis, ten oosten van het erf, schuur en stal van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde baksteenbouw. Aan de erfzijde, rechthoekige muuropeningen onder houten latei. Rechthoekige schuurpoort in de achtergevel. Ten zuidwesten, bakhuis van één travee in witgekalkt stijl- en regelwerk; verlengde dekschilden waaronder varkensstallen, opgetrokken in cementblokken.