U-vormig hoevetje

Beschrijving

U-vormig hoevetje uit de 19de eeuw. Gebouwen in wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), gelegen rondom het rechthoekig erf, dat aan de straatzijde door een laag muurtje en een hek is afgesloten. Hoge gepikte, bakstenen stoelen.

Woonhuis (nok evenwijdig aan de straat) van vijf traveeƫn; de laatste travee is versteend; het vakwerkgedeelte telt twee kleine vensters, twee zolderluiken en twee deuren.

Haaks hierop, aan beide zijden van het erf, lage stallen (nok loodrecht op de straat); de linkse heeft een kunstleien beschieting tegen de zijgevel.

Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda