Hoeve, met kern uit de eerste helft van de 18de eeuw, verbouwd en aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw. Oudere gebouwen in roodbruin overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen, op een verhoogde bakstenen stoel: recentere gebouwen van baksteen; zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen); rechthoekig erf.
Inrijpoort en aanpalend gebouw, ten zuiden van het erf, gedateerd 1885 op de sluitsteen der poort; bakstenen korfboogpoort met hardstenen sluitsteen.
Ten westen, woonhuis (nok loodrecht op de straat) van negen traveeën, op een regel in de eerste travee gedateerd 1743. Verhoogde begane grond. Vier aangepaste vensters, drie zolderluiken en een deur, voorafgegaan door een kleine pui met steektrap. De achtergevel werd grondig verbouwd.
Ten oosten, volledig verbouwd dienstgebouw onder plat dak. Ten noorden, dwarsschuur met stallingen, voorzien van een hoge schuurpoort, een zolderluik en een recente deur.
Bakhuis ten noordwesten, buiten het erf; stijl- en regelwerk met gedeeltelijk lemen, gedeeltelijk bakstenen vullingen; de bakoven werd verplaatst naar binnen.
Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)