erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
22636
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22636
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoeve uit de 19de eeuw, met ordonnantie: stal-woonhuis, gelegen aan de straat; het erf is bereikbaar via een houten hekje, links. Zeven traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een niet zichtbare bakstenen stoel en gepikte plint; gepikte stijlen (dertien), hoekstijlschoren en tussenstijlschoor (in de derde travee tegen de derde ankerbalk); de voorgevel is voorzien van twee beluikte vensters waarvan één een bolkozijn, een klein vierkant venstertje en een deur; de staldeur is gedicht. Pannen beschieting der linker zijgevel.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Langgestrekte hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22636 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.