Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw; het woonhuis werd naar verluidt in 1920 aangepast; moestuin achter het woonhuis, door een haag van de straat afgesloten.

De oorspronkelijke, U-vormige aanleg verdween toen circa 1970 de oorspronkelijke smidse, later dwarsschuur, aan de straatzijde van het erf, werd afgebroken.

Ten noorden, woonhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaten). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een verhoogde bakstenen stoel; gepikte stijlen (zeven), hoekstijlschoor (in de eerste travee) en tussenstijlschoor (in de vierde travee tegen de vijfde ankerbalk). Twee beluikte bolkozijnen en een deur. Overkalkte achtergevel; onderkelderde opkamer in de eerste twee traveeën. Recent bakstenen aanbouwsel onder zadeldak tegen de zuidoostzijgevel.

Ten zuidwesten van het erf, koestal en paardenstal, vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen); overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een lage bakstenen stoel en gepikte plint; enkele kleine vensters, twee zolderluiken en twee opgeklampte deuren; aangebouwd karrenhuis onder lessenaarsdak tegen de noordwestzijgevel. Recent gebouw onder lessenaarsdak aan de zuidoostzijde van het erf.