Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de 2de helft van de 19de eeuw; de recente inrijpoort is door een gekasseid wegje met de straat verbonden; een haag in het verlengde van de zuidoostgevel.

Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen onder zadeldaken (golfplaten); zeer lage bakstenen stoel en gepikte plint.

Ten zuidwesten van het erf, woonhuis van vijf traveeën; de erfzijdegevel telt zes gepikte stijlen en gepikte hoekstijlschoren; twee aangepaste vensters, een zolderluik en een deur. Opkamer in de laatste travee der achtergevel; drie kleine vensters waarvan twee bolkozijnen. Versteende zuidoostzijgevel met kunstleien beschieting.

Ten noordwesten van het erf, dienstgebouw, omvattende de stal en dwarsschuur; vijf traveeën; de eerste travee heeft bakstenen vullingen; één zolderluik en twee deuren, waarvan één gekoppeld aan de tot de dakrand reikende schuurpoort; recent aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de voorgevel. Recentere, bakstenen varkensstallen ten noordoosten en zuidoosten.