Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Imposant herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak (nok parallel aan straat, kunstleien), van circa 1875.

Neoclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevel met geblokte begane grond, puilijst, doorlopende lekdrempels en klassieke gevelbeëindiging; bovenverdieping geritmeerd door pilasters. Rechthoekige en getoogde muuropeningen in geprofileerde omlijsting. Geaccentueerde centrale deurtravee met steekboogdeur onder ijzeren balkon op voluutconsoles, hogerop deurvenster tussen geornamenteerde pilasters onder hoofdgestel met gebroken, gebogen fronton.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Puurs, schetsen, 1975/8.

Auteurs: Steyaert, Rita