Watermolen Slagmolen

Voormalige graanwatermolen over de Bosbeek, daterend van 1859, thans als café ingericht.

Sterk verbouwd woonhuis en molenhuis onder zadeldak (pannen). Sluiswerk waarin beton, natuursteen, hout en ijzer verwerkt zitten, en dat - zowel als het rad - getuigt van recente externe restauratiepogingen. Metalen onderslagrad (klinknagels en schroefbouten) met ijzeren as, rustend op een ijzeren blok. Binnenwerk werd in het café "geïncorporeerd": via een gietijzeren overbrenging in houten kader, werd een maalstoel (vroeger waarschijnlijk twee) op de verdieping in beweging gebracht.

Gaaf bewaarde, gerestaureerde, dubbele dwarsschuur met stal ten noordwesten. Bakstenen gebouw van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Baksteenfries onder de dakrand. Linker zijpuntgevel met vlechtingen en topstuk door middel van muurankers gedateerd 1814. Resten van een veldstenen plint. Twee korfboogpoorten en een stalpoort onder gebogen, houten latei.