Brouwerswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brouwerswoning

Beschrijving

Voormalig brouwershuis van de brouwerij Weyns, zogenaamd "De Leeuw", die zich links van het pand bevond. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig aan straat), uit begin 20ste eeuw.

Sobere, volgens oude prentkaarten eertijds bepleisterde en beschilderde, heden bakstenen lijstgevel met getoogde muuropeningen in vlakke, beschilderde omlijstingen. Benedenvensters met schuiframen, bovenvensters met roedeverdeling. Deur in vlakke arduinen omlijsting op neuten.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Puurs, schetsen, 1910/8.

Auteurs: Steyaert, Rita