Reeks stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks stadswoningen

Beschrijving

Reeks gelijkaardige huizen, samen vijftien traveeën en twee en een halve bouwlaag onder steil zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen, kunstleien); 17de-eeuws gebouw (muurankers, linkerzijgevel, dakhelling), met in de 19de eeuw aangepaste gevelordonnantie. Bakstenen lijstgevels, gecementeerd en beschilderd; nummer 38 is van een nieuw bakstenen parement voorzien; gesmeed ijzeren muurankers met gekrulde kop en spie. Rechthoekige vensters; de vensters der eerste en tweede bouwlaag zijn gecementeerd en voorzien van lekdrempels; de zoldervensters zijn oorspronkelijk: vlakke hardstenen omlijsting met sponningbeloop en duimen (voorheen beluikt). Rechthoekige deuren in een vlakke omlijsting van beschilderde hardsteen met neuten. De linker zijgevel is voorzien van aandak, vlechtingen, en een topstuk in de vorm van een kalkstenen bol.