Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

Beschrijving

Twee breedhuizen van het enkelhuistype, samen vier traveeën en twee en een halve bouwlaag; gedateerd onder de kroonlijst: D.O.M.Q./ ANNO./ 1914./ I.V.D.C., doch oudere kern: gesmeed ijzeren muurankers (.646) verwijzen naar een breder huis uit de eerste helft van de 17de eeuw. Van deze kern is vanwege de cementering der gevel niets zichtbaar. Cementering met eclectische inslag (art nouveau en naïeve neoclassicistische ornamenten). Rechthoekige muuropeningen met oorspronkelijk houtwerk; rechthoekig balkon met ijzeren hek.