Gemeente Sint-Truiden
Deelgemeente Sint-Truiden

• Adrescontrole Sint-Truiden (adrescontroles: 18-12-2007 - 18-12-2007).
  • Inventarisatie Sint-Truiden (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

is beschermd als monument Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), met kern uit de 17de eeuw (rechter zijgevel) doch classicistische voorgevelordonnantie uit de tweede helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw met een lijstgevel op een recente arduinen plint; gesmeed ijzeren muurankers; mergelstenen hoekband aan de rechterzijde. Getoogde benedenvensters voorzien van een vlakke kalkstenen omlijsting met sluitsteen; recente, rechthoekige bovenvensters. Getoogde deur zoals de vensters, met waaiervormig bovenlicht. Recente poort in de eerste travee. Houten kroonlijst (tweede helft 19de eeuw) met versierde modillons. Getrapte rechter zijgevel voorzien van gesmeed ijzeren muurankers en mergelstenen banden; wapenschild op een mergelstenen gevelsteen in de top; twee rechthoekige venstertjes met negblokken van mergelsteen.