Burgerhuis gedateerd 1905

Beschrijving

Burgerhuis in eclectische stijl, gelegen op de hoek van de Molenstraat. Breedhuis van drie + twee traveeën en afgeschuinde hoek van één travee, en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (kunstleien), met houten dakvensters, gedateerd "Jaar/1905" op de gevelstenen der hoektravee. Bakstenen gebouw met lijstgevels op een arduinen plint; natuurstenen banden, en hoekbanden aan de hoektravee. Rechthoekige vensters en deur, met arduinen lateien en lekdrempels, en bakstenen ontlastingsbogen; in de boogvelden, cartouches met verschillende spreuken onder meer "Oost West/ thuis best"; "Eigen haard/ is Goud waard"; "Rust roest" en "Welkom" boven de deur.