Gemeentelijke jongens- en meisjesscholen

Beschrijving

Voormalig schoolgebouw naar ontwerp van L. Blomme van 1881, in verschillende fasen uitgebreid in het eerste kwart van de 20ste eeuw, onder meer vergroot met twee klassen naar ontwerp van E. Careels van 1912; heden verbouwd en geïntegreerd in het dorpshuis "Paepenheide" ten behoeve van culturele activiteiten.

Aangepaste haakse, bakstenen schoolvleugels onder pannen zadeldak. Straatvleugel geritmeerd door lisenen onder baksteenfries, steekboogvensters. Bibliotheekvleugel met rechthoekige vensters onder ijzeren I-balk.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, Breendonk, dossier 4 en 9.
  • S.N., Klein-Brabant een eeuw kontrast, foto's van toen en nu, in Heemkundig jaarboek van de Vereniging voor Heemkunde in Klein-Brabant, XXV-XXVI, 1990-1991, 37.

Auteurs: Steyaert, Rita