erfgoedobject

Huis De Grote Bock

bouwkundig element
ID
22752
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22752

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis De Grote Bock
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Breedhuis in eclectische stijl, twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien) voorzien van een drieledig houten dakvenster met windbord; gebouwd in 1904 naar ontwerp van A. Foucart (gevelsteen op de rechtse muurpilaster). Bakstenen lijstgevel op een geprofileerde arduinen sokkel; verwerking van witte, geglazuurde baksteen en arduin voor de banden; de gevel is afgelijnd met twee licht uitspringende pilasters uitlopend op consoles die het pseudo-fronton van de kroonlijst schragen. Rechthoekige en getoogde vensters afgewerkt met arduin en geglazuurde baksteen; gesmeed (?) ijzeren leuningen. Houten winkelpui op een hardstenen plint met centrale deur.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Huis De Grote Bock [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22752 (Geraadpleegd op )