Huis De Pauw

Beschrijving

Diephuis, gelegen op de hoek van de Korensteeg. Drie traveeën en drie bouwlagen onder lessenaarsdak (mechanische pannen) met schild aan de voorzijde, aanleunend tegen nummer 44. Jaartal 17.2 door middel van muurankers op de voorgevel; het huidig uitzicht is neoclassicistisch (tweede helft 19de eeuw). Bakstenen gebouw met gecementeerde en beschilderde voorgevel. Rechthoekige vensters in een geprofileerde omlijsting, voorzien van sluitstenen met rankwerk en kordon vormende lekdrempels. Gewijzigde begane grond. In de zijgevel bleven enkele S-vormige muurankers bewaard.