Huis In Den Bonten Osch

Beschrijving

Fraai classicistisch breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), gedateerd 1760 op de gevelsteen. Bakstenen gebouw met beschilderde lijstgevel, afgelijnd met geblokte hoekbanden; trapezoïdale gevelsteen met korte, geprofileerde druiplijst, prettige voorstelling van een liggende os en opschrift: ANNO IN DEN BONTEN OSCH 1760, op de borstwering der tweede bouwlaag; zware geprofileerde kordonlijst met rocaillemotief in het midden, tussen de tweede en derde bouwlaag. Getoogde vensters ingeschreven in een rechthoekige kalkstenen omlijsting met riemprofiel en rocaillesluitstenen op de tweede bouwlaag; vlakke omlijsting en trapezoïdale sluitsteen met korte druiplijst op de derde bouwlaag. Gewijzigde begane grond.