Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Breedhuis, gelegen op de hoek van de Diesterstraat, drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien) met vorstkam en dakvenster met gebroken fronton boven de middentravee, te situeren eind 19de, begin 20ste eeuw.

Gecementeerd bakstenen gebouw op een kalkstenen sokkel. Recente houten erker op de tweede bouwlaag; houten kroonlijst op smalle, uitgesneden consoles. Rechthoekige vensters in een gecementeerde omlijsting met geriemd profiel en bolbekroning tussen de gebroken druiplijst; gietijzeren leuningen; rechthoekig balkon met gietijzeren hek voor het middenvenster der derde bouwlaag.

Fraaie winkelpui (eerste kwart 20ste eeuw) met geprofileerde, hardstenen plint, en inspringende deur, links.

De zijgevel telt vier traveeën; risaliet over de twee middentraveeën, voorzien van schijnvoegen en bekroond met een gebroken fronton met bolversiering; hoekbanden met schijnvoegen. Vensters zoals in de voorgevel.