Kapel Sint-Antonius van Padua

Beschrijving

Kapel, opgetrokken ter nagedachtenis van Joanna Dedemaecker, zie opschrift "Ac piae memoriae Joanna Dedemaecker. Me ecxit V. Vandermaeren, Begg. 1661 - 1872". Vierkant neobarok gebouwtje (1872), met portiek en kleine rechthoekige uitsprong aan de achterzijde (nis), achtkantige koepel met lantaarn. Baksteenbouw met natuurstenen afwerking. Portiek met gebroken fronton met vleugelstukken met cartouche op entablement en ronde zeilen met composietkapitelen, vierkante sokkels. Omlopend entablement met engelfiguren op de vier hoeken.

Ronde vensters in rechthoekige omlijstingen, bekroond met voluten. Rondboogvormige deurlijst met volutesluitsteen en vierkante pilasters.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle