erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
22803
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22803

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), met huidig uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch oudere kern uit de eerste helft van de 19de eeuw (?) in de poorttravee.

Bakstenen gebouw voorzien van rechthoekige vensters met hardstenen lateien en doorlopende lekdrempels. De benedenverdieping is grotendeels aangepast, op de linkertravee na; deze is voorzien van een rechthoekige poort met afgeronde bovenhoeken, geflankeerd door kalkstenen posten met neuten en kapitelen, en bekroond met een beschilderde latei met druiplijst.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22803 (Geraadpleegd op 13-04-2021)