erfgoedobject

Hoeve uit de 19de eeuw

bouwkundig element
ID
22815
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22815
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw, thans als tweegezinswoning ingericht; wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat, die met een grachtje is afgezoomd; moestuin ten noorden van het erf. Gebouwen in blauw en wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen en niet zichtbare timmer onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Ten westen, stal en woonhuis van acht traveeën (nok evenwijdig aan straat) op een lage, gepikte bakstenen stoel; enkele vensters en drie deuren. Ten oosten, vervallen dwarsschuur van drie traveeën, met schuurpoort in de westgevel.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve uit de 19de eeuw [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22815 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.