Langgestrekt hoevetje

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje, uit de 18de eeuw (?), door een grachtje van de straat gescheiden; moestuin ten zuiden, en palmboompje tegen de zuidgevel. Ordonnantie: stal-woonhuis. Vier traveeën onder mank zadeldak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse pannen). Wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen en niet zichtbare timmer; gepikte plint; licht verhoogde begane grond. Twee vensters, een zolderluik en twee deuren. Afdakje tegen de eerste travee. Bakstenen achtergevel met rondboogvenstertjes. Pannen beschieting der zuidelijke zijgevel. Recent bakstenen dienstgebouw ten noorden. Tussen beide gebouwen is een ijzeren hekje gehangen dat de ingang van het erf afsluit.