Breedhuis, gelegen op de hoek van de Minderbroedersstraat, twee en twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), afgewolfd aan de rechterzijde. De kern dateert waarschijnlijk uit de 18de eeuw (muurankers van de zijgevel), doch het huidig uitzicht is neoclassicistisch (tweede helft 19de eeuw); mogelijk behoorde dit huis tot het grote breedhuis, gevormd door de nummers 47 en 49.
Gecementeerd bakstenen gebouw, voorzien van rechthoekige vensters in een geprofileerde omlijsting met neorocaille sluitsteen; winkelpui (eerste kwart 20ste eeuw) op een hardstenen plint; afgeschuinde hoek en houten roedeverdeling bovenaan in de vensters; inspringende ingang, links. De zijgevel is voorzien van gesmeed ijzeren muurankers en drie rechthoekige vensters. Op de gedeeltelijk afgesnuite hoek: Onze-Lieve-Vrouwebeeldje op sokkel.
Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)