Stadswoning met houten winkelpui

Gemeente Sint-Truiden

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoning met houten winkelpui

is beschermd als monument Stadswoning met houten winkelpui

Typologiestadswoningen
Datering18de eeuw

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak (kunstleien), uit de 18de eeuw (?). Gecementeerde en beschilderde lijstgevel, verhoogd boven de middentravee door middel van een (later?) dakvenster met driehoekig fronton. Zware kroonlijst van beschilderde hardsteen, gedragen door licht uitspringende pilasters (hardsteen ?) met composietkapiteel op de penanten. Hiertussen de rechthoekige vensters in een beschilderde hardstenen omlijsting. Houten winkelpui (eerste kwart 20ste eeuw) op een gecementeerde en beschilderde plint, met centrale ingang in de vorm van een vleugeldeur.