Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Herenhuis in neoclassicistische stijl. Dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw met een gecementeerde en beschilderde lijstgevel op een arduinen plint. Hoekbanden; schijnvoegen op de benedenverdieping; panelen onder de kroonlijst en de lekdrempels der vensters. Getoogde vensters in een geriemde omlijsting met sluitstenen in neo-Lodewijk XV- en Lodewijk XVI-stijl; gelijkaardige deur met waaiervormig bovenlicht. Rechthoekig balkon met recent hek en korte, zware consoles, voor de drie middenvensters der tweede bouwlaag. De rechter zijgevel is met klimop begroeid.