Reeks neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Reeks burgerhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw, in neoclassicistische stijl. Twee tot vier (nummer 30) traveeën en drie bouwlagen onder zadeldaken. Bakstenen gebouwen met lijstgevel, sommige gecementeerd (onder meer nummers 26, 84, 94), sommige bepleisterd en beschilderd (nummers 36, 78). Neoclassicistische ornamenten aan de rechthoekige en getoogde vensters. De meeste benedenverdiepingen zijn verbouwd.

Nummers 24, 26. Oorspronkelijk identieke huizen; nummer 24, hoekhuis met de Ursulinenstraat; nummer 26 werd voorzien van een gevelcementering met art-deco-elementen.

Nummer 30. Tussen de consoles der houten kroonlijst, panelen met tegelmozaïeken; getoogde vensters in een vlakke hardstenen omlijsting met sluitsteen.

Nummer 36. Getoogde vensters in een geriemde omlijsting met van rankwerk voorziene sluitstenen en gietijzeren leuningen.

Nummer 78. De sluitstenen der vensters en de consoles der houten kroonlijst zijn voorzien van een versiering in de vorm van vrouwenhoofdjes.