Herenhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Herenhuis in eclectische stijl, gelegen op de hoek met de Kazernevest. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), uit eind 19de, begin 20ste eeuw. Bakstenen gebouw met een lijstgevel op arduinen plint; licht verhoogde begane grond. Linker risaliet, bekroond met een torenachtig schilddakje met attiek, oeil-de-boeuf en vorstkam; op de rechterhoek, geringde driekwartzuil onder het pseudo-spietorentje met peervormige bekroning. Arduinen banden; twee panelen met tegelmozaïeken in borstwering en boogveld van het rechtse venster. Rechthoekige vensters en deur in een arduinen omlijsting van verschillende vorm, rechthoekig balkon met gesmeed ijzeren hek. Blinde zijgevel met rondbooglisenen en gekleurde bakstenen muurbanden.