erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
22979
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22979
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Gedeelte van een breedhuis, thans twee traveeën (waarschijnlijk ingekort aan de rechterzijde) en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met classicistische gevelordonnantie uit de tweede helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw met een lijstgevel op een kalkstenen plint. Getoogde vensters in een vlakke, kalkstenen omlijsting met trapezoïdale sluitsteen, afgelijnd met een korte druiplijst; de lekdrempels zijn een latere toevoeging. Gewijzigde begane grond, met een in de eerste helft van de 19de eeuw aangepaste deur: rechthoekig, in een vlakke kalkstenen omlijsting.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Stadswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22979 (Geraadpleegd op )